Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Νομιμοποιημένη παρανομία by police...


Διανοητικά νωθροί, ταξικοί προδότες και συνειδησιακοί τεμπέληδες. Εκμεταλλευτές της ανούσιας ιδιότητάς τους, με λεξιλόγιο νηπίου και φιλοδοξίες δικτάτορα. Ένστολα τίποτα, φρουροί των βασιλιάδων, ενσαρκωτές της προβοκάτσιας. Αιχμάλωτοι σε κατασκευασμένα ιδανικά όπως "έθνος, θρησκεία" και υπερασπιστές του κομπλεξισμού τους και της αδιαμφισβήτητης σχέσης τους με την αστική τάξη. Μισαλλόδοξοι , χαιρέκακοι και πάνω απ'όλα διασπαστές του εξεγερσιακού πνεύματος. Ψεύτες, συκοφάντες και εξουσιαστές υπό τις κατάλληλες γι αυτούς συνθήκες. Κυνηγοί μεταναστών και εισπράκτορες μιζών από εμπόρους ναρκωτικών. Αμόρφωτοι οπλοφόροι, με γυμνασμένα μπράτσα και απαίδευτη σκέψη.
Δυστυχώς το όνειρο χιλιάδων μικρών αγοριών να γίνουν αστυνομικοί όταν μεγαλώσουν είναι σκάρτο και λάθος. Όλοι στα παιδικά μας χρόνια προσπαθώντας να κατανοήσουμε τη διαφορά μεταξύ καλού και κακού αναζητούσαμε είδωλα. Ο ένστολος αστυνομικός λοιπόν αντιπροσώπευε το καλό και το δίκαιο. Πρόκειται όμως για μια ακόμη απάτη της κλασικής ελληνικής μικροαστικής οικογένειας εις βάρος των παιδιών της. Ο αστυνομικός δεν πιάνει τους κλέφτες αλλά συνεργάζεται με τα μεγάλα κεφάλια αυτών. Ο αστυνομικός δεν προστατεύει τον πολίτη αλλά τον δέρνει και τον βυθίζει στα χημικά. Ο αστυνομικός δεν αρνείται τον ολοκληρωτισμό και συνεργάζεται με φασίστες. Ο αστυνομικός δεν κατανοεί ότι το εργατικό του ατύχημα διαφέρει των υπόλοιπων επαγγελμάτων και σκοτώνει 16χρονους. Ο αστυνομικός δε νοιάζεται για τη δημόσια τάξη και μετατρέπεται σε σεκιούριτι των πλούσιων ελίτ. Εγκλωβισμένοι στο παιδικό όνειρο της εύκολης επιβολής, οι μπάτσοι με τις πράξεις τους θυμίζουν στους παλαιότερους τη "χρυσή χουντική" επταετία και κάνουν τους νεότερους να φανταστούν το "ελευθεριακό" περιβάλλον της.
Αφορμή του ξεσπάσματός μου αποτελεί η αναίτια προσαγωγή του κολλητού μου σήμερα στην απεργία. Το κάλεσμα των μαθητών ήταν στα Προπύλαια όμως λόγω έλλειψης ενιαίου πανό για όλα τα σχολεία πεταχτήκαμε στη Θεμιστικλέους να αγοράσουμε. Σε κάθε στενό υπήρχαν ασφαλίτες με ασύρματους και ΜΑΤ. Αφού αγοράσαμε τη λινάτσα κατευθυνθήκαμε και πάλι προς τα Προπύλαια. Πίσω λοιπόν από τη βιβλιοθήκη μας σταματήσανε για εξακρίβωση. Είχαμε όλοι ταυτότητες εκτός από το φίλο μου και τίποτα το επιλήψιμο μαζί μας. Παρ' όλα αυτα η μαθητική μας ιδιότητα επέτρεπε στα ένστολα "στρουμφάκια" να μας απειλούν με μαζική προσαγωγή χωρίς να διευκρινήσουν το γιατί, να ελέγχουν τις τσάντες μας χωρίς την ύπαρξη εντάλματος, να ρωτούν ειρωνικά αν έχουμε τα μαντίλια για να κρύβουμε τα κεφάλια μας και να σπάμε τράπεζες και γενικώς να εξωτερικεύουν τη φασιστική νοοτροπία που επικρατεί σε μεγάλο κομμάτι των σωμάτων για να μην πω ταγμάτων ασφαλείας. Ήταν υπερβολικά σωματώδεις και στοιχειωδώς έξυπνοι όπως αρμόζει στο ενάρετο "αξίωμά" τους. Όταν είδαν ότι η προκλητική συμπεριφορά τους δεν μας επηρέαζε και δεν τους δινόταν η δυνατότητα να επισπεύσουν τις διαδικασίες μέσω της πρόκλησης αντίστασης κατά της αρχής αρχίσανε τους τραμπουκισμούς στο φίλο μου για να μπει στο περιπολικό, παρ΄ότι είχαμε εγγυηθεί ότι έρχεται η μητέρα του. Η μητέρα του έφτασε όμως και πάλι φερόμενοι με αγένεια και εξουσιομανία αξιοποίησαν την ατελείωτη βλακεία που υπάρχει κάτω από το κράτος τους για να επιτύχουν μία ακόμη προσαγωγή. Ένα μεγάλο κομμάτι της αστυνομίας είναι λάθος και το κράτος οφείλει να λογοδοτήσει και γι αυτό.
Αξιοσημείωτη ήταν η αρωγή συντρόφων και φοιτητών που βοήθησαν στη λεκτική αντιμετώπιση των εκπροσώπων της εξουσίας. Επίσης χαρακτηριστική ήταν η αντίδραση μεσήλικης περαστικής που χλεύαζε τα ΜΑΤ που τολμούσαν να τραμπουκίζουν και να συλλαμβάνουν μαθητές.
"Δε μας σταματούν, συλλήψεις δακρυγόνα, νόμος είναι το δίκιο του αγώνα".

10 σχόλια:

  1. κλσασικο φαινομενο...ευτυχως που δεν ηταν ενηλικος..ακομα μεσα θα ταν και θα περιμεναμε δικη...κριμα.κοιτα το σχετικο αρθρο μου για τον κωδικα δεοντολογιας της αστυνομιας.Ειναι για γελια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι περιμένετε από "ανθρώπους" που δηλώνουν εθελοντικά να πάνε σε κάθε πορεία για να ξεσπάσουν? έχουν σύνδρομο στέρησης κ θέλουν να μυρίζουν ληγμένα χημικά-φτιάχνονται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κλασικό όσο υπάρχουν κατάλοιπα της χούντας στην ελληνική κοινωνία... συμφωνώ Μαρία

    Ο φασιστοσαδισμός τους δεν έχει όρια kn13...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. λίγοι, ξέρεις, γράφουν δημόσια τη γνωστή αλήθεια, όπως την περιγράφεις. Είναι πολύ κρίμα που υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι (;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. picifriki το ανησυχητικό είναι ότι αυξάνονται. Ειδικά σε άτομα της ηλικίας μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καμια φορα τυχαινει να συναντησεις ανθρωπους που μεχρι πριν 2-3 χρονια ησασταν μαζι στην ιδια ταξη, βριζατε το συστημα και ονειρευοσασταν να αλλαξετε τον κοσμο, να φορουν στολη και να στο παιζουν εξουσια. εκει σκεφτεσαι "τι μπορει να αλλαξε ρε συ μεσα σε 2 χρονια?". το θεμα ειναι οτι οταν μπαινουν εκει ειναι 18 χρονων και σ'αυτη την ηλικια τους δινουν γκλομπ, οπλο, και τους κανουν να πιστευουν οτι για καποιο λογο εχουν εξουσια πανω στους υπολοιπους. οπως ειπες, το ανησυχητικο ειναι πως προκειται για ατομα τις ηλικιας μας. οταν προστατευεις ενα συστημα που σε θηγει και σε καταπιεζει, οταν σηκωνεις το γκλομπ και χτυπας 50χρονους στα 25 σου, κατι δεν παει καλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η αλλοτρίωση που προκαλεί κάθε μορφή εξουσίας εκκολάπτει χιλιάδες μικρούς μονάρχες Φανή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Φιλε μου, ετσι ειναι.. Απλα μου φαινεται τοσο παραξενο να μη μπορεις να ξεχωρισεις το σωστο απο το λαθος, το καλο απο το κακο, το ηθικο απο το ανηθικο, οταν ειναι τοσο ξεκαθαρο οσο στο παραδειγμα της καταστολης ας πουμε. Γιατι εκτος απο το εξουσιαστικο του πραγματος, για μενα το θεμα ειναι και ηθικο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Συμφωνώ. Στα εκπαιδευτήρια της ΕΛΑΣ φαίνεται πως είναι όλοι μεταξεταστέοι στο μάθημα της ηθικής και της αλληλεγγύης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή