Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Σιχαίνομαι


Σιχαίνομαι τις πανελλήνιες. Το καουμπόικο στυλάκι του διευθυντή και τον Παπαδάκη κάθε πρωί στον αντ1. Κάθε είδους ξανθιά που μιλάει για τους σταρ και νομίζει ότι λύνει πυρηνική φυσική. Τον Παπαδήμο και κάθε γραβάτα απ' το συνάφι του. Σιχαίνομαι τους ελληναράδες που ως σύγχρονοι ειδωλολάτρες τρώνε, κοιμούνται και χέζουν φορώντας την ελληνική σημαία. Επίσης τα σκυλάδικα του απέναντι και το εκπαιδευτικό τους σύστημα. Σιχαίνομαι το ωράριο, τις παρελάσεις, τα εμβατήρια και τους επισήμους. Τις ειδήσεις των 8 και τους καπιτάλες που το παίζουν εργατιά. Τα πρόστυχα φορέματα του Σαββάτου και τη φιλοσοφία της γόβας που μαστίζει τη γυναικεία κοινότητα. Σιχαίνομαι τον προσβεβλημένο ανδρισμό κάποιων και την κάθε προσπάθεια επίδειξής του μέσω της κάθε μορφής αναπαραγώμενου σεξισμού. Τα γαριδάκια, τα lifestylίστικα περιοδικά και την αμερικάνικη πρεσβεία. Σιχαίνομαι τους ρουφιάνους και τους γλύφτες. Το οργανωμένο οπαδιλίκι και το βασικό μισθό. Τους πολυελαίους των εκκλησιών και τα φιμέ τζάμια. Σιχαίνομαι τον Καρβέλα και κάθε σαν αυτόν. Το καθημερινό τρέξιμο και την έλλειψη ειλικρίνειας. Τη χούντα και ότι ξέμεινε από αυτήν στην ελληνική αστυνομία. Επίσης τη γκαντεμιά του Μητσοτάκη και τις σαπουνόπερες. Σιχαίνομαι τον Κώστα Πρέκα και τον Αδόλφο Χίτλερ. Τις συναυλίες του Νταλάρα και το μνημόνιο. Τους ελεγκτές του τρένου και τις γυναίκες των "κάποιων". Σιχαίνομαι τα πολλά λεφτά για το ύφασμα και τη γιουροβίζιον. Τα τραγούδια δίχως νόημα και το βρετανικό χιούμορ. Επίσης αυτούς που νομίζουν ότι οι κομμουνιστές θα τους πάρουν τα σπίτια και τους κομμουνιστές που διψάνε να αποκτήσουνε σπίτια. Τα κλαρίνα και το χορό. Σιχαίνομαι τις κολλημένες τσίχλες κάτω από τα θρανία και τα κολλημένα μυαλά. Τα τσιγαριλίκια και τα τυπικά έγγραφα. Σιχαίνομαι την εξάρτηση και την απεξάρτηση. Τις ανορθόγραφες ταμπέλες, τη φιλανθρωπία των πλουσίων και όσους νομίζουν ότι το ΠΑΣΟΚ είναι αριστερά.
Συγγνώμη σύντροφοι αλλά ήθελα να τα βγάλω από μέσα μου... (και δεν τα έχω πει όλα!)

16 σχόλια:

  1. οταν εδινα πανελληνιες, ειχα παρει ενα τεραστιο χαρτονι και ειχα γραψει κατι παρομοιο, μονο που εγω χρησιμοποιησα το 'κουραστηκα'. μετα το κολλησα και στη πορτα μου για να 'μη τυχει και ξεχασω τι δεν ειμαι' μεσα στον αναβρασμο των εξετασεων!

    θα εχει ενδιαφερον παντως, να γραψεις και τι αγαπας, τι σε κανει να χαμογελας μεσα σε τοση ασχημια.. ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ξέσπασε, καλό κάνει... Αν είχα χρόνο να γράψω κι εγώ όσα μου την σπάνε, μάλλον θα έβγαινε ακόμα μεγαλύτερο το κείμενό μου απ'το δικό σου! (PS: 66 μέρες ακόμα φίλε μου!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ωραίος δεν νομίζω να διαφωνεί κανείς!! μας εκφράζεις όλους πιστεύω. Υπομονή μόνο αυτό χρειάζεται, (αν και αυτή έχει τα όρια της βέβαια αλλά δεν βαριέσαι)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επρεπε να τα βγάλω από μέσα μου. Συμφωνώ δύο μήνες μείνανε ρε φίλε!

      Διαγραφή
  4. αυτο το παιδακι μοιαζει εμενα παιδακι που εχεις σε φωτογραφια πανω στο πιανο (σε σενα :p)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχαχα! Μαλλί καπελάκι γύρω στα 5. Δεν είμαι εγώ στη φωτογραφία αλλά ο συνειρμός σου πολύ εύστοχος...

      Διαγραφή
    2. ξερω οτι δεν εισαι εσυ...δεν θα εβγαζες ποτε ετσι τη γλωσσα 5 χρονων...

      Διαγραφή
  5. Εε μα,πεστα,συμφωνώ.
    Φαντάζομαι εκείνη τη στιγμή βρισκόσουν σε έξαρση.
    καλό σκ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ήταν μία ειλικρινής κατάθεση ψυχής. Χαίρομαι που δεν έχω μόνο εγώ αυτή την απέχθεια για όλα τα παραπάνω... Καλώς ήρθες στο blog...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Συμφωνώ με όλα.. Χωρίς εξαιρέσεις.
    Αλλά θα'θελα να δω και μια ανάρτηση για το τι ΔΕ σιχαίνεσαι. Τι αγαπάς πολύ. Γιατί πιστεύω ότι πιο εύκολα λέει κανείς για όσα τον δυσαρεστούν παρά για όσα αγαπάει.
    Καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι αλήθεια ότι ζούμε σε κοινωνία γκρινιάρηδων γιατί η ίδια δίνει τα ερείσματα ώστε να συμβαίνει αυτό. Το θέμα είναι η γκρίνια να είναι δημιουργική. Συμφωνώ με την τελευταία φράση σου. Καλώς ήρθες στο blog...

      Διαγραφή
  8. πωπω, κριμα που δεν ασχολιομουν με blogging οταν εδινα!
    αλληλεγγύη ρε, αν και ενα χρονο μετα.
    τα καταφερες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα κατάφερα. Νομική. Τώρα προσπαθώ να τα καταφέρω να τελειώσω τη Νομική. Σε όλη τη ζωή πρέπει κάτι να καταφέρνουμε. Μετά από τέσσερα χρόνια είδα το σχόλιό σου και κατάφερα να σου απαντήσω!

      Διαγραφή