Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

ελλάς ελλήνων, μπάτσων και αστών


Μπάτσος. Είναι αυτός που χρειάζεται στολή για να δηλώσει την κοινωνική ύπαρξή του. Είναι αυτός που τοποθετεί τον ακόρεστο κομπλεξισμό του κάτω από ένα κράνος και στη λαβή ενός γκλοπ. Μπάτσος είναι αυτός που νομίζει ότι ο Μαρξ είναι γερμανικό απορρυπαντικό και η απεργία κομμουνιστική τεμπελιά. Αυτός που εκτός υπηρεσίας αγκαλιάζει τον πληρωμένο έρωτα και εν ώρα υπηρεσίας τον συλλαμβάνει. Μπάτσος είναι ο Κορκονέας και ο Σβαρτσενέγκερ, ο Δένδιας και ο 22χρονος ΜΑΤατζής μπροστά στην τράπεζα. Γενικώς μπάτσος είναι αυτός που στο μεσοπόλεμο εφάρμοσε το ιδιώνυμο, που στην κατοχή μπήκε στα τάγματα ασφαλείας, που στα μεταπολεμικά χρόνια αποτέλεσε το παρακράτος, που στη χούντα στελέχωσε το ΕΑΤ-ΕΣΑ, που το ’74 υμνούσε τον Καραμανλή, που στη μεταπολίτευση ψήφιζε ΠΑΣΟΚ και αυτός που σήμερα αμφιταλαντεύται μεταξύ νεοναζί και ελαφροδεξιάς. Κατα μία έννοια μπάτσος είναι αυτός που στην ταυτότητά του αναγράφεται το όνομα του εκάστοτε αφεντικού του. Αυτός που δε χτίζει αλλά γκρεμίζει κάθε πυλώνα αντίστασης και ελευθεριακής ενατένισης του μέλλοντος. Άλλωστε για να χτίσει κανείς πρέπει να είναι εργάτης. Όχι ένας φουσκωτός υπηρέτης της εξουσίας.

6 σχόλια:

  1. ξερεις τι με στενοχωρει πιο πολυ απ ολα? που ειδα δικους μου ανθρωπους, πραγματικα καλα παιδια, που μπηκαν εκει ο καθενας για τους δικους του λογους κ σιγα σιγα τους εβλεπα να αλλαζουν..

    μη χανεσαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχώς τα πράγματα είναι όπως τα λες Φανή... Ο άνθρωπος αλλοιώνεται στο συγκεκριμένο χώρο. Μια φίλη στο fb μου έγραψε ότι ο μπάτσος μπορεί να είναι ο πατέρας μου, ο αδελφός μου κλπ. Η απάντηση είναι ότι ο συγγενικός δεσμός δεν αναιρεί την ιδιότητα του μπάτσου... Όντως μη χανόμαστε!

      Διαγραφή
  2. Και θα πρόσθετα ακόμα φίλε μου πως μπάτσος είναι όλοι αυτοί που τα γράφουν για τους άλλους ενώ δεν κάνουν τίποτε... δηλαδή σαν τους μπάτσους-δημοσιογράφους.Μπάτσος είναι κι εκείνος που δεν υποστήριζε μόνο το ΘΑΣΟΚ, αλλά και την δεξιά και τον Τσιπραντρέα και την υπαλληλική αριστερά του ΚΚΕ και συν αυτού.Όλα δηλαδή αυτά τα κουμάσια και τα μολέματα της καρεκλοκένταυρης κρατικής οικονομικής επιχορήγησης των κομμάτων.
    Όμορφο το κείμενό σου προς πολλούς αποδέκτες!Γι' αυτό και σε προσκαλώ να περάσεις απ' το δικό μου για να παραλάβεις-εάν θέλεις φυσικά-ένα εγκάρδιο δωράκι φιλίας κι αναγνώρισης του αξιόλογου κι ενδιαφέροντος ιστολογίου σου, που δίνεται μεταξύ των διαχειριστών των ιστολογίων για κοινωνική συνύπαρξη και γνωριμία.
    Να 'σαι πάντα καλά φίλε μου!Καλό σου βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Νίκο! Έχεις δίκιο πως το μπατσιλίκι έχει πολλά ποδάρια και δεν περιορίζεται στους αναγρφόμενους του μκρού κειμένου μου. Κάποιοι άνθρωποι δεν έχουν συνειδητοποιήσει και σκοτώσει "τον μπάτσο που κρύβουν μέσα τους" όπως εύστοχα είχε δηλώσει ο Περικλής Κοροβέσης. Αυτοί οι άνθρωποι κρύβονταν τόσο στα ΜΜΕ όσο και στα κόμματα και στους μηχανισμούς εξουσίας. Αυτή η εξουσία που συντηρεί την αστυνομοκρατία κάθε είδους πρέπει να ανατραπεί από ένα ισχυρό κίνημα. Η αριστερά έχει κάνει λάθη αλλά δε θα την ταύτιζα με τις αστικές πολιτικές δυνάμεις.
      Σε ευχαριστώ και με τιμά το δώρο σου! Παρ'όλα αυτά προτιμώ μέσω του μπλογκ να εκφράζω την άποψή μου για σειρά ζητημάτων και όχι να μιλώ για μένα. Σίγουρα θα επισκεφθώ το ιστολόγιό σου και θέλω να κρατήσουμε μπλογκερική επαφή. Καλό απόγευμα!

      Διαγραφή
  3. αχ συγνώμη μόλις είδα ΠΑΣΟΚ δενδιας ΜΜΕ κτλπ δεν την διάβασα την ανάρτηση
    αλλα σ ακολουθώ πιστα

    ΑπάντησηΔιαγραφή