Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2018

Διαπιστώσεις

Έχουμε γίνει ζόμπι συμφερόντων και μικρόμπατσοι του δρόμου. Χοντρόπετσοι επαίτες του κέρδους κι ας είναι ψιλοφαρδύ το πορτοφόλι μας. Τύποι που αναγνωρίζουν τους ανθρώπους με την ιδιότητα και όχι με το βλέμμα. Νομοταγείς ληστές. Καταγραφόμενοι σε φόρους και λογαριασμούς σε εισόδους πολυκατοικιών. Σωστοί σε μια κοινωνία ψευτιάς.

Έχουμε γίνει ρουφιάνοι αν χρειαστεί, αν αυτό μας εξασφαλίζει κάτι. Επίδοξοι πλούσιοι, με μικροπεριουσίες που περιμένουμε να αυγατίσουν. Περιπατητές επί πτωμάτων, και λάτρεις της τσεπούλας μας. Ψεύτες με την αλήθεια, μονομανείς με την πολυμανία και άρχοντες σε πλαστική καρέκλα.

Έχουμε γίνει μη ανώμαλοι. Κανονικοί λάτρεις της κανονικής κανονικότητας. Τύποι που ενοχλούνται για την τσίχλα στο πεζοδρόμιο και όχι γιατί κάποιος κοιμάται πάνω σε αυτήν. Γραβατάκηδες με χαρτοφύλακες γεμάτους σκατά. Λάτρεις του πληθυντικού υποτέλειας και του ενικού επιβολής. Ψευτόμαγκες και χέστες ανάλογα με τη χωροχρονική κατάσταση.

Έχουμε γίνει αντικείμενα εξευτελισμού από κριτικές επιτροπές ειδικών. Σβηστές σειρήνες σε εμπόλεμη κατάσταση. Σουλατσαδόροι μέσα σε μια πόλη σκουπίδι. Συνετοί παρατηρητές μιας ξεπεσμένης συνήθειας. Μπράβοι της περιουσίας μας και τραπεζίτες χωρίς θησαυροφυλάκειο.

Έχουμε γίνει πλαστικά σημαιάκια σε παρελάσεις από κλόουν. Χειροκροτητές, υποτακτικοί και γιέσμαν. Μισοκοιμισμένοι που ξυπνάνε μόνο για τη θεσούλα τους. Φυλακισμένοι σε μια γυάλινη βιτρίνα. Ελεύθεροι μέσα σε μωβ χαρτονομίσματα και πλαστικές κάρτες. Κομπάρσοι μπροστά σε κάμερες ασφαλείας με τα ψώνια στο χέρι.

Έχουμε γίνει ακριβά κοσμήματα που φτήνυναν απότομα.

Γιατί ρε μπάσταρδοι το αίμα θα ‘ναι πάντα πιο ακριβό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου