Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Πώς είναι να γεννιέσαι το 2011;


Πρόσφατα γέννησε μια καθηγήτριά μου και την επισκεφθήκαμε στο μαιευτήριο. Αφού ειπώθηκαν οι καθιερωμένες ευχές κλπ αναρωτήθηκα τι περιμένει το μικρό μαλλιαρό της βρέφος.
Στα πρώτα βρεφικά του χρόνια ένα μάτσο αστείες φάτσες θα βγάζουν ακατάληπτους ήχους προκειμένου να το προσεγγίσουν. Όλοι θα το φιλούν και θα βγάζουν φωτογραφίες μαζί του. Στη συνέχεια, κατά την περίφημη παιδική ηλικία, ο μικρός μας φίλος θα πρέπει να υποστεί τον καθιερωμένο μεσημεριανό ύπνο καθώς και την πολύωρη βραδινή αναμονή στα ταβερνάκια μέχρι επιτέλους οι γονείς του να αποφασίσουν να φύγουν. Το χέρι του θα βγάλει κάλους μέχρι να κατορθώσει να κάνει το περίφημο ξι ένω θα φάει την πρώτη του χυλόπιτα γύρω στα 7 όταν ζητήσει από μια συμμαθήτριά του να τον παντρευτεί και αυτή αρνηθεί. Αφού εγκαταλείψει τα πόκεμον και το παιδικό μίσος για το έτερο φύλο εισάγεται σιγά σιγά στη φάση της προεφηβείας. Κάποιος μεγαλύτερος θα τον φέρει σε επαφή με τα πρώτα πορνό ενώ το πρόσωπό του θα αρχίσει να ταλαιπωρείται από τα πρώτα σπυράκια γύρω από τη μύτη του. Θα λατρέψει το γυναικείο μπούστο και θα πηγαίνει πιο συχνά γήπεδο. Έφηβος πια θα έχει μπουχτίσει πλήρως. Τα reality shows θα είναι σε 24ωρη βάση και οι μελαχρινές παρουσιάστριες θα είναι είδος υπό εξαφάνιση. Επιπλέον θα έχει να αντιμετωπίσει και τους φασίστες καθώς μέχρι να γίνει 15 η Χρυσή Αυγή απ'ότι φαίνεται θα είναι σίγουρα στη βουλή. Θα βρεθεί αντιμέτωπος με τη σκυλοκουλτούρα του Ελληνάρα και θα χαραμίσει τα καλύτερα χρόνια του για να μπει σε μία σχολή. Αφού περάσει στο πανεπιστήμιο και χορτάσει δαπίτικα και πασπίτικα πάρτυ της συμφοράς θα αρχίσει να αισθάνεται όλο και πιο έντονα το πρόβλημα της ανεργίας που μέχρι τότε θα είναι και 30%. Επόμενη στάση στρατός. Ιεραρχία της ηλιθιότητας και πειθαρχία του κώλου θα υποχρεώσουν το μεγάλο μας πια φίλο να βαστάει όπλα και να συναναστρέφεται με στρατόκαυλους. Στη συνέχεια η δημιουργία οικογένειας και γενικότερα η υιοθέτηση ενός πιο συμβιβασμένου τρόπου ζωής θα ευνοήσει τη σχέση κώλου-καναπέ ένώ στη δουλειά το αφεντικό του θα ανακοινώνει απολύσεις και μειώσεις μισθών. Τέλος γύρω στα 65 του θα γυρίζεται το "Αγανακτισμένοι 2", εφόσον δεν ανατραπει ο καπιταλισμός τις επόμενες ημέρες, οπότε θα αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο διεκδικώντας μεγαλύτερη σύνταξη και τρώγοντας τα εξελιγμένα μέσα καταστολής του 2076.
Μικρέ προλαβαίνεις να ξαναμπείς στην κοιλιά της όμορφης μαμάς σου; Γιατί εμείς εδώ δεν είμαστε και πολύ καλά...........

11 σχόλια:

  1. χαχαχα τραγελαφικό!! Καταρχήν ελπίζω να έχει πάρει πούλο η Χ.Α μέχρι τότε.. επίσης στο στρατό δεν υπάρχουν στρατόκαυλοι φίλε μου πέθαναν.. πολύ σπάνια θα βρεις τώρα πια κάτι βολεψάκηδες είναι γιατί αν ήταν όντως στρατόκαυλοι θα κάνανε και τίποτα αυτοί εδώ τα ξύνουν.. κλασσική εικόνα εποπίτη 200 κιλα , μουσι ξύσιμο κλπ.. μόνο στα ΜΑΤ θα δεις τέτοιους δυστυχώς υπάρχουν πολλοί! Όσο για τον καπιταλισμό μην ανησυχείς κάτι θα γίνει πόσο ακόμα θα αντέξει το τραπεζικό σύστημα? αν καταρρεύσει τέλος (τουλάχιστον έτσι το αντιλαμβάνομαι εγώ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παιδιά ας περιορίσουμε την εγκληματική ενέργεια της γέννας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. πέρα από όλα τα υπόλοιπα ο ερχομός μιας νέα ζωής/ψυχής όπως θέλετε πείτε το είναι το ύψιστο καλό που μπορεί να συμβεί σε κάποιου. Η χαρά κ' η αγωνία που διαγράφεται στο πρόσωπο των γονιών δεν περιγράφεται με λέξεις.. ας ελπίσουμε ότι αυτός ο μικρούλης όπως και όλοι θα έχει όρεξη να ασχοληθεί και να παλέψεις ακόμα περισσότερο από τους υπόλοιπους για κάτι καλύτερο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. *κάποιον , *παλέψει έλεος κοιμάμαι όρθιος..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όντως... το κείμενο έχει κυρίως καυστικό χαρακτήρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πραγματικά πολύ "εμπνευσμένο" κείμενο...:P Ουσιαστικά μέσα από ένα καυστικό και χιουμοριστικό τόνο περνάει κατά την γνώμη μου σωστά μηνύματα.... Η αλήθεια είναι ότι ψιλογέλασα μόλις το διάβασα... αλλά από την άλλη το θέμα είναι ότι θίγει πραγματικά σοβαρά ζητήματα.... Ζητήματα μέσα από την ζωή ενός τυπικού ανθρώπου του τώρα, του χτες και του αύριο.... Μια μάλλον απαισιόδοξη αλλά δυστυχώς αρκετά πιθανή πρόβλεψη για το μέλλον.... Ωστόσο εμείς και η γενιά μας κουβαλάμε τα βάρη προηγούμενων δεκαετιών, και ας ελπίσουμε ή μάλλον ας φροντίσουμε αυτή η κατάσταση να ανατραπεί... Διότι κάποια στιγμή... αυτό το παιδί θα είναι το δικό μας...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κρατάω την ελπίδα σου για ανατροπή του σκηνικού φίλε μου... και γω αυτό εύχομαι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Eξαιρετικη η εμπνευση σου.......εγω λεω να μεινει εξω απο την κοιλια της μανας του και να μην ξαναγυρισει....να παλεψει,να αγωνιστει και να ταλαιπωρησει λιγο τις κουφαλες του μεσαιωνικου συστηματος......Αλλα το να γεννιεσαι οταν ψηφιζεται το μεσοπροθεσμο και τα πρεζακια του κοινοβουλιου περιμενουν την 5η δοση.....Και αντι να βλεπεις ποδοσφαιρο βλεπεις τη φατσα του Μπεου και του Μαρινακη....οχι οντως δεν γεννηθηκε την καλυτερη εποχη...αλλα ισως του δοθει κινητρο να παλεψει...ας ευχηθουμε να ειναι γερο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αρβύλα συμφωνώ για την πάλη... Απλώς κάποιος πρέπει να ενημερώσει το μικρό που γεννήθηκε τι τον περιμένει.........
    PiciFriki ήττα σοκ δε λες τίποτα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή